Kycklingfilé på grönsaksbädd
Cuisine: 225 grader
Author: SandT
Serves: 4
Ingredients
- 4 st kycklingfiléer
- 2 st zucchini
- 2 st tomater
- 3 msk olivolja
- 2 tsk kycklinggrillkrydda, chicken & steak,
- (Santa Maria)
- 2 dl chevréost
- 3 msk rosmarinblad
- 8 st potatisar
- 1 st ägg
- 1 tsk vinäger (vitvins)
- 4 st vitlöksklyftor
- 2-3 dl solrosolja
- Salt och peppar
Instructions
- Sätt ugnen på 225°. Skär squashen i ca 1 1/2 cm tjocka skivor. Skiva tomaterna. Pensla grönsakerna med hälften av oljan. Dela varje kycklingfilé i två
- bitar. Krydda dem och grönsakerna med grillkrydda.
- Lägg squash- och tomatskivorna på ett ugnssäkert fat. Lägg på kycklingbitarna. Strö över ost och rosmarin. Ringla över resten av oljan.
- Sätt fatet mitt i ugnen. Stek 15–20 min eller tills kycklingen är färdig (68° innertemperatur).
- Servera med aioli och rostad potatis.
- Aiolin: Blanda ägg, vinäger och vitlök med en stavmixer. Häll i oljan långsamt tills den tjocknar. Smaka av med salt och peppar, ev lite mer vinäger.
3.1.09