Älgfärsbiffar med mos, lingon och morötter
Author: SandT
Serves: 4
Viltkött innehåller högre halt av mineraler än annat kött, speciellt järn och zink. Viltkött är klimatsmart mat. Djuren betar inte på bearbetad mark och har inte transporterats långväga. Viltkött är magert och proteinrikt. Det lilla fett som finns i köttet har högre halt av Omega-3 än vad fett från tamboskap har. Viltkött är fritt från antibiotika, färgämnen, nitrit och andra främmande tillsatser. Vilda djur föds fria, lever fria i naturen och väljer själva vad de äter. Viltkött är ekologiskt i ordets rätta bemärkelse – naturligt ekologiskt!
Ingredients
- 500 g älgfärs
- 1 st ägg
- 1 st gul lök
- 3-4 st enbär
- 1 dl lingonbär
- 2 dl havregrädde
- 2 msk ren havregryn
- salt, peppar
- 400 g potatis, mjölig
- 2 dl havregrädde
- Salt, peppar,
- muskotnöt
- 3 st morötter
- 1 msk ingefära
- lingonbär
- råsocker
Instructions
- Sätt ugnen på 200 grader. Blanda färs, ägg, salt och peppar. Tillsätt riven lök, enbär, lingon, grädde och havregryn. Forma till ca 8 st biffar och stek tills de blir gyllenbruna. Sätt in dem i ugnen ca 5-7 minuter. Koka potatisen mjuk och gör mos med havregräd- de, en klick smör, salt, peppar och lite muskot. Stek de delade morötterna i smör och riven ingefära 3-4 minuter. Blanda de tinade lingonen med lite råsocker och servera.
3.1.09