Chili Con Carne
Author: Caroline Nätteldal
Serves: 4
Ingredients
- 600 gram nötfärs
- 2 st gula lökar
- 2 st paprikor
- 1 burk(ar) krossade tomater
- 1 st köttbuljongtärning(ar)
- 2 st röd piri piri
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 burk(ar) vita bönor i tomatsås
- 2 st rutor 70% mörk choklad
- 1 tsk sambal oelek
- 1 paprikapulver
- 1 olivolja
- 1 salt, peppar
Instructions
- Skala och hacka löken och paprikan. Finhacka chili och pressa vitlöken.
- Bryn lök och paprika i olivolja, tillsammans med färsen tills de fått färg.
- Salta och peppra.
- Rör ner chili, vitlök, chokladen och köttbuljongtärningen och låt koka ihop ca 10min.
- Häll i krossade tomater och bönor. Krydda med paprikakrydda. Koka tills nästan all vätska reducerats.
- Severa med råris och soyayoghurt eller bara soyayoghurt.
3.1.09