chokladbiscotti
Cuisine: 190 gr
Serves: ca. 40 st
Tessan tycker att detta är det mest lättlagade biscotti recept hon gjort och så är de dessutom väldigt chokladiga!
Ingredients
- 100 g mörk choklad
- 100 g mandel
- 150 g bovetemjöl
- 50 g mandelmjöl
- (Eller 200 g bovetemjöl)
- 1 1/2 dl raw kakao
- 1 1/2 dl rårörsocker
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 3-4 st ägg
- 1 tsk vaniljpulver
Instructions
- Hacka chokladen och mandeln (jag mixade mandeln med stavmixer – täck över bunken med en handduk för det kan stänka en del mandel från stavmixern)
- Blanda mjöl, kakao, socker, bakpulver, hackad choklad och salt i en bunke. Blanda väl och tillsätt därefter ägg och vaniljpulver. Mixa snabbt ihop till en deg och tillsätt lite vatten om degen blir för torr.
- Forma degen till tre lagom långa rullar, så att de får plats på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen i 190 grader i ca 15 minuter. Skär sedan upp rullarna i sneda bitar medan rullarna fortfarande är varma. Låt dem sedan kallna på galler.
3.2.1215