Dadelbollar
Author: Johnny Ewerstein
Nyttiga dadelbollar som kan ätas med gott samvete! Ca 10 st
Ingredients
- 6 dadlar
- 1/2 dl havregryn (glutenfria)
- 1/2 dl grovhackade mandlar
- 1 msk linfrön
- 1 msk solrosfrön
- 1 msk pumpakärnor
- 1 msk hampafrön
- 2 1/2 msk carobpulver el. ekologiskt kakao
- 1/2 dl kokosflingor
- 1 msk kokosolja (behöver inte värmas i vattenbad innan)
- 3 msk starkt kaffe
- 1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver
Instructions
- Kärna ur dadlarna. Grovhacka mandlarna, sen blandas alla ingredienserna i en bunke. Kaffe häller man på sist men innan man gör detta, ta en sax och klipp dadlarna i småbitar.
- Rör runt alla ingredienserna innan man börjar göra bollar. Jag gillar att rulla dom i kokos men det är en smaksak. Inget pärlsocker bara!
3.1.09