Marie Assarsson, dietist och coach, kommer framöver att gästblogga hos oss då och då.
Hon har bland annat näringsberäknat och produktutvecklat sjukhusmat i vissa landsting, jobbat med skolmåltider, äldremåltider och hållit i mycket specialkostutbildningar förutom allt detta jobbar hon också med patienter. Hon brinner för att göra skillnad för andra människor.
I dag berättar Marie om hur viktigt det är att äta D-vitamin under vinterhalvåret om man inte får tillräckligt med sol eller D-vitamin genom kosten.
Dessutom har man höjt rekommendationen från 7,5mikrogram/dag till 10mikrogram/dag för barn, vuxna och gravida på LMV.
Förutom i kosttillskott så får vi i oss D-vitamin naturligt genom solljuset (tiden man exponeras för att få ett fulltaligt D-vitamin är olika beroende på hudfärg) i feta fiskar (lax, makrill, sill), ägg och kött. Man hittar även D-vitamin tillsatt i mjölksubstitut, exempelvis Havredryck.
Jag vill tacka Marie för ett givande möte och ser fram mot att ha henne som gästbloggare hos oss!
SandT, Tessan