Falukorv i ugn med vitkålssallad
Author: SandT
Serves: 4
Enkel vardagsrätt med en frisk råkostsallad som tillbehöv.
Ingredients
- 400 g falukorv av god kvalité
- 1 st gul lök
- 10 st skivor getost
- (kan uteslutas)
- 1 msk senap
- 10 st körsbärstomater
- Vitkålssallad
- 1/2 st färsk vitkålshuvud
- 1 st färsk mango
- 2 tsk curry
- 1 msk olivolja/rapsolja
- salt och peppar
Instructions
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skär skåror i falukorven och lägg i en ungssäker form.
- Skala och skär löken i klyftor. Skiva getost (om du tål det) och fördela lök och ost i skårorna. Bred senap på korven. Fördela körsbärstomaterna runt om. Stek i ugn i ca 20 min.
- Strimla vitkålen och skär mangon i små bitar. Krydda med curry, salt och peppar. Blanda ihop med oljan.
- Till servering: Vitkålssalladen och ev. potatismos.
3.2.1215