Falukorv med touch av italien
Serves: 6
Enkel och väldigt god gryta.
Ingredients
- 500 gr falukorv
- 4 vitlöksklyftor
- 2 gula lökar
- 1 msk olivolja
- 600 gr kokt, kall, fast potatis
- 100 gr soltorkade tomater i olja
- 3 msk lantbuljong
- 5 dl vatten
- 1⁄2 kruka färsk basilika
- 1⁄4 tsk salt
- 1 krm vitpeppar från kvarnen
Instructions
- Skala och skiva lök, finhacka vitlök, fräs lök & vitlök i en stekgryta tills den börjar bli glansig.
- Ta upp hälften av löken på ett fat. Skiva pota- tisen & falukorven, strimla soltorkade tomater. Lägg ut ett lager potatis över löken i stekgrytan, salta och peppra lätt. Fortsätt med falukorv, sol- torkade tomater och lite av den hackade basi- likan, droppa över lite av oljan från tomatburken. Upprepa proceduren, sluta med resten av den frästa löken, toppa med soltorkade tomater och resten av basilikan.
- Blanda vatten och lantbuljong, häll vätskan över korvgrytan.
- Lägg på lock & sjud i 5 -7 min.
3.2.1275