Flygande Jakob á la SandT
Author: SandT
Serves: 4
En uppdaterad variant på Flygande Jakob. Fräsch och med lite asiatisk touch.
Ingredients
- ca 500 g kycklinglårfilé
- 1 st blomkål (ca 500 g)
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 st bananer
- 1/2 msk curry
- 3 msk tomatpuré
- 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
- 2 msk mango chutney
- 1 msk färskpressad limejuice
- 1 dl rostade cashewnötter limeklyftor till servering
- råris till servering
- 1 msk olja
- 1 tsk salt
Instructions
- Sätt ugnen på 225°C. Putsa och skär kycklingen i strimlor. Ansa och skär blomkålen i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Skala och skiva bananerna. Bryn kycklingen i olja i en stor stekpanna/gryta 3–4 minuter. Krydda med salt. Tillsätt blomkål, vitlök, curry och tomatpuré och stek ytterligare ett par minuter. Häll på kokosmjölken och låt allt koka upp. Tillsätt mango chutney, bananer och limejuice. Häll över kyckling och sås i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen 15-20 minuter. Strö över nötter. Servera med limeklyftor och råris.
3.2.1215