Tänkte bara göra en snabb återkoppling till den omtalade flygmaten med Thomas Cook/Tui Airlines via Fritidsresor.
Vid bokning blev vi uppmanade att välja mellan gluten- eller mjölkfritt, vilket ju är omöjligt när man inte äter varken eller… De erbjuder inte båda i kombination!
Det hela slutade med att vi beställde glutenfritt och därigenom hoppades på att kunna äta det.
Resultatet blev på nedresan en köttgryta med ris och en sallad som vi kunde äta, helt ok! (alla vet ju att flygplansmat inte är klassad god mat, men 11 h utan mat är ju ett sämre alternativ). Hemresan fick vi klyftpotatis och en köttbit, vilket vi också kunde äta. ”Desserten” kunde vi inte äta (gör inget) och brödet fick vi hoppa då det innehöll mjölk (trodde de…)
Till barnen hade vi laddat med lite smoothies som var ok att ta med på planet och nötter till oss.
Tycker det ska bli spännande efter mina och många andras påtryckningar och se vad som händer nu. Kommer de ändra sin allergimat och göra de nödvändiga justeringar som behövs? Kortare flygresa hade ju inte varit några problem men en resa på 10-12 h kräver ju sina energipåfyllningar för både föräldrar och barn.
Har ni egna erfarenheter av flygplansmat och hur gör de andra bolagen? Har förstått att Ving inte heller erbjuder båda. När jag tidigare flugit med SAS har det inte varit några problem förutom att de inte ersatt alltid utan plockat bort så får man ta det som blir över;).
Ha en fortsatt härlig måndag!
/Sofia