Frukostbröd
Cuisine: 175
Serves: 2 limpor
Enkelt och lättbakat bröd som passar bra till frukost, buffé eller som tillbehör till sallad.
Ingredients
- 7 dl Durramjöl
- 1 dl mandelmjöl
- 3 dl fullkornsrismjöl
- 1 dl sesamfrön med skal
- 1 dl hela linfrön
- 4 dl kokande vatten
- 2 tsk havssalt
- 4 tsk bakpulver
- 6 dl mild and creamy soyghurt
- 0,5 dl honung
Instructions
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Klä två brödformar med bakplåtspapper.
- Blanda alla de torra ingredienserna.
- Koka upp vatten och häll det kokande vattnet i en bunke med linfrön. Låt stå och dra i några minuter.
- Tillsätt soyghurt och honung och därefter linfrövattnet. Blanda väl och häll smeten i två brödformar. Tillsätt mer vatten om smeten blir för kompakt. Smeten ska gå att hälla ur bunken.
- Toppa gärna bröden med pumpakärnor eller sesamfrön.
- Ställ i mitten av ugnen i ca. 100 min.
3.2.2885