Frukostfrallor
Cuisine: 250
Serves: 10
Receptet är inspirerat ur boken Friendly Bread
Ingredients
- 2 dl kokande vatten
- 1 dl linfrön
- 5 dl durramjöl
- 1 dl potatismjöl
- 1/2 dl nyponmjöl
- 1 1/2 msk psylliumfröskal
- 1 1/2 tsk salt
- 3 tsk bakpulver
- 4 dl kallt vatten
- 1/2 dl kallpressad olivolja
- 1/2 dl honung
Instructions
- Slå det kokande vattnet över linfröna och låt dem stå i minst 10 minuter.
- Blanda de torra ingredienserna och tillsätt sedan vatten och linfröblandningen.
- Häll rikligt med durramjöl på bakbordet och stjälp sedan upp degen, häll lite durramjöl över degen och forma den sedan till en lång rulle. Dela i 10 st lika stora delar och rulla dem lätt i handen, doppa sedan en av sidorna i sesamfrön alt. linfrön.
- Sätt in i ugnen i ca 15 minuter.
3.2.1215