Här får smaklökarna jubla, ögonen glittra och magen kurra av längtan.
Så står det i deras beskrivning av Höganäs Saluhall och jag är verkligen benägen att hålla med.
…en beskrivning som stämmer in även i år och även om jag var långt ifrån ensam igår när jag besökte Saluhallen så fick jag ändå känna dess både coola och magnifika atmosfär.
Det har hänt mycket sen jag var där förra sommaren. Fler företag i byggnaden och högst upp har de en restaurangdel. God service och fräsch salladsbuffé. Inga problem att beställa ”alternativ” mat.
I saluhallen finns allt från närodlade och ekologiska grönsaker, till fisk, kött, pasta, kex, olivoljor, mat från olika länder och så har de sin egen stenugn där de bakar sitt egna surdegsbröd.
När jag skulle betala höll de precis på att placera nygjorda sparrissoppor. De gör även sin egen ketchup. Allt så rent som möjligt utan onödiga tillsatser.
Med en hel skock med barn som var med är det inte alltid lätt att få den tid man vill att strosa runt, vem vill kolla på mat? De väntade tålmodigt dock och jag fick handlat med mig bl.a medelhavssalt, ris och olivolja. Underbara förpackningar och säkerligen är innehållet likaså.
Ett försök med mobilen att fånga dess atmosfär;)
Friends of Adam har en egen hylla i Saluhallen. Deras produkter är främst glutenfria men de har börjat tillverka alltmer som är både gluten- och mjölkfritt.
Klicka även in på Saluhallens egen sida om ni vill läsa öppettider m.m. www.hoganassaluhall.se
Ta hand om er!
/Sofia