Kalkon och tomatris
Cuisine: 200
Author: SandT
Serves: 4
Denna rätt känns lite extra festlig och tomatriset passar lika bra till fisk och kött.
Ingredients
- 3 dl råris (alt. svart- eller rött ris)
- 1 st gul lök
- 500 g Krossade tomater
- 1 dl Vatten
- 400 g Kalkonfilé
- 5 st körsbärstomater
- 50 g fetaost
- Salt & peppar
- Basilika
Instructions
- Hacka löken, Sedan häller du ris, tomat, lök, vatten och salt i en kastrull och kokar som vanligt.
- Skär ett snitt i kalkonfilén så att du får en ficka.
- Fyll fickan med ost och tomat.
- Krydda med salt och peppar.
- Skicka in kalkonfilén i ugnen på 200 grader i ca 20 min.
- Värm de krossade tomaterna i en kastrull. Häll över det färdigkokta riset i tomatblandningen och smaka av med färsk hackad basilika, salt och peppar.
3.2.2885