Klassisk Kålpudding
Recipe Type: 175 grader
Author: SandT
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Den klassiska kålpuddingen går hem i de flesta kök. Serveras med fördel utan potatis och istället kokta grönsaker.
Ingredients
- 1 st kålhuvud
- 2 msk smör
- 1-2 msk honung/
- agavesirap
- 600 g nöt el. blandfärs
- 2 1/2 dl vatten
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Instructions
- Sätt ugnen på 175 grader. Strilmla kålhuvudet, skär bort den hårda stocken. Smält smör i en stor stekgryta. Lägg i kålen och bryn den lätt. Rör om så att kålen inte bränns. Salta och peppra lätt. Ringla över honung/agavesirap. Ställ åt sidan medan du blandar färsen.
- Blanda färsen med vatten, salt och peppar. Lägg hälften av kålen i en ugnssäker form. Bred över färsen och täck med resten av kålen. Grädda i ca 45 minuter.
- Servera med rårörda lingon, brocooli och ev. potatis
3.2.1215