Kokosglass
Serves: 4
Enkel glass med få ingredienser. Vill du servera mindre portioner så räcker denna sats till 8 personer. (På bilden saknas hallonsåsen)
Ingredients
- 2 pkt Kokosgrädde (Blue dragon)
- 1 st äggula
- 1 dl Sukrin florsocker
- 1 nypa stevia
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 dl frysta hallon
- 2 st blad färsk mynta
- 1/2-1 dl vatten
Instructions
- Häll i kokosgrädden i en bunke och tillsätt äggulan. Rör om så att det blandas helt, tillsätt florsocker, stevia och vaniljpulver.
- Om du har en glassmaskin så kör glassen i denna men om inte så ställ glassen i frysen i ca 20 minuter, ta ut och rör om, gör om denna process tills glassen har lagom konsistens. Lägg sedan upp glassen i portionsformar och ställ in i frysen.
- Mixa hallon, mynta och vatten och häll detta över glassen innan servering. Kokosen, sötman, det syrliga från hallonen och myntan blir en bra kombo.
3.1.09