Paneng Gai
Author: SandT
Serves: 4
Mångas favorit i det Thailändska köket. Krydda och smaksätt efter egen smak.
Ingredients
- 4 st kycklingfiléer
- 1 st purjolök
- 2 st bitar citrongräs
- Kallpressad olivolja
- 2-3 msk röd currypaste
- 2-3 msk asiatisk fisksås
- 2 st burkar kokosmjölk
- 2 msk råsocker
Instructions
- Skär kycklingen i cm-tjocka strimlor. Ansa och skölj purjolöken. skiva purjon tunt. Bulta ut citrongräsbi- tarna (då avger de mer smak). Stek eller woka kycklingen i en het lätt oljad panna. Rör ner currypasten. Låt fräsa i någon minut. Tillsätt purjolök, fisksås, citrongräs, kokosmjölk och socker. Sjud på låg värme i 3-4 minuter.
- Lägg upp i djupa tallrikar och servera ev. med ris. Blanda grönsallad, mango och gurka till en sallad. Garnera med limeklyftor. För hetare mat, tillsätt mer currypaste.
3.2.1215