Paneng Gai

Author: SandT
Serves: 4
Mångas favorit i det Thailändska köket. Krydda och smaksätt efter egen smak.
Ingredients
  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 st purjolök
  • 2 st bitar citrongräs
  • Kallpressad olivolja
  • 2-3 msk röd currypaste
  • 2-3 msk asiatisk fisksås
  • 2 st burkar kokosmjölk
  • 2 msk råsocker
Instructions
  1. Skär kycklingen i cm-tjocka strimlor. Ansa och skölj purjolöken. skiva purjon tunt. Bulta ut citrongräsbi- tarna (då avger de mer smak). Stek eller woka kycklingen i en het lätt oljad panna. Rör ner currypasten. Låt fräsa i någon minut. Tillsätt purjolök, fisksås, citrongräs, kokosmjölk och socker. Sjud på låg värme i 3-4 minuter.
  2. Lägg upp i djupa tallrikar och servera ev. med ris. Blanda grönsallad, mango och gurka till en sallad. Garnera med limeklyftor. För hetare mat, tillsätt mer currypaste.

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt