Mina barn har tjatat om att få baka ett pepparkakshus och när vi hittade en mall på Haga slott i Hus & Hem så tyckte jag att det kändes okej att göra ett försök till ett gluten och mjölkfritt pepparkakshus. Mallen hittar ni här. De små husen gjorde jag på måfå av degen som blev över.
Det började med att de två minsta åt upp stora delar av degen och vår stora tröttnade och gick iväg för att pyssla med annat.
Till slut stod jag själv i köket och limmade med smällt socker och pyntade huset omsorgsfullt med kristyr och silverpärlor.
(Silverkulorna innehåller vetestärkelse!)
När pepparkakshuset var klart ropade jag på barnen som kom springandes och när jag frågade dem vad de tyckte så fick jag till svar ”-NÄR får vi äta upp det?”. Det är härligt med teamwork och sockerglada barn, nästan alltid.
Såhär blev resultatet och receptet på pepparkaksdegen hittar du här.
Hoppas ni får en härlig 2a adventsvecka!
/Tessan