Tonfisksallad med räkor, ägg och råris
Author: SandT
Serves: 4
Denna sallad är en favorit som ofta görs i vårt kök. Picknickmat eller en matig sallad som passar för många.
Ingredients
- 2 st burkar tonfisk i vatten
- 1 st purjolök
- 3 msk majonäs
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
- 1 kg skalade räkor
- 4 st kokta ägg
- 2 st citroner
- 1 st knippe dill
- Råris
Instructions
- Börja med att koka råriset enligt anvisning och dra kastrullen åt sidan.
- Hacka purjolök och blanda med tonfisk, majonäs och kryddor till en krämig röra.
- Koka äggen och låt de svalna. Skär dom i äggskärare.
- Lägg upp riset på ett fat med kanter.
- Bre ut tonfiskröran uppe på.
- Varva med skivat ägg och räkor.
- Toppa med citron och dill.
3.2.1275