Rödkålssallad
Author: SandT
Serves: 4
Den här passar perfekt på julbordet som ett fräscht tillbehör!
Ingredients
- 0,25 st rödkålshuvud
- 4 st apelsiner
- 100 g valnötter
- 1 dl bladpersilja, fint hackad
- 150 g torkade bär, havtorn, vinbär, blåbär, tranbär
- 100 g fetaost (get/får)
- 1 dl rapsolja/olivolja
- 1 msk dijonsenap
- 0,25 dl vit balsamvinäger
- 1/2 msk honung
- salt och nymalen svartpeppar
Instructions
- Hyvla rödkålen tunt.
- Filéa apelsinen och skär den i klyftor.
- Lägg upp rödkål, apelsin och strö över nötter, hackad persilja, torkade bären och häll sedan över vinägretten gjord på olja, dijonsenap, balsamvinäger, honung, salt och peppar.
- Smula till sist över fetaosten.
3.1.09