Det händer titt som tätt att jag inte tar mig tid att äta en bra lunch, jag skyller på att jag behöver jobba på utan avbrott, att jag har möten att förbereda eller andra saker. Men för att vara optimalt effektiv och i balans (bla blodsockret) så är det så enormt viktigt att äta en bra lunch.
I dag blev jag väldigt nöjd med min supersnabba lunch som bestod av en bädd av ekologisk ruccola, tomater, buffelmozzarella, citron och tonfisk som jag blandade med kallpressad olivolja, citron, dijonsenap, salt och peppar. Jag tyckte det blev mycket gott och slängde dessutom ihop det på mindre än fem minuter.
Tonfiskröran går bra att göra i förväg om du önskar förbereda lunchen på morgonen och ta med till jobbet.
Alternativ till buffelmozzarella kan exempelvis vara ett kokt ägg.
I dag faller det stora snöflingor här i Stockholm, taken och marken är vita vilket gör att det känns lite ljusare ute. Men det är ändå en mörk och solfattig årstid vilket gör att det är viktigt att äta D-vitamin då vi inte får i oss det (D3 vitamin) naturligt från solen den här årstiden.
Några exempel på D-vitamin’s effekter:
- Bra för skelettet, starka ben.
- Studier visar på minskad risk för cancer.
- Studier visar även att man blir piggare, minsad vinter- och vårdepression och trötthet.
- Minskad fettmängd och minskat bukfett med tillskott av D-vitamin.
- Bättre immunförsvar
- Sedan finns det en rad olika andra bra syptom, läs om dem hos www.kostdoktorn.se
Önskar er en mysig kväll!
/Tessan