Tunnbröd Oscar Målevik
Serves: 6-8
Toppa dessa tunnbröd med favoritpålägget eller använd som ett mjukt tacobröd.
Ingredients
- 1 dl rismjöl
- 1 dl durramjöl
- 2 msk psylliumfröskal
- 2 dl potatismjöl
- 2 tsk salt
- 2 tsk brödkryddor (anis&fänkål)
- 25 g vanlig färsk jäst
- 3 dl ljummet vatten och
- ½ dl kokosolja
Instructions
- Blanda alla torra ingredienser, smula i 25 g vanlig färsk jäst och blanda i 3 dl ljummet vatten och ½ dl kokosolja.
- Ta ut degen på bakbordet för att knåda en stund så att degen blir jämn och hanterbar. Helst på en blank bänkskiva, så slipper du tillsätta mer mjöl ifall degen fastnar.
- Låt degen jäsa 15-30 minuter utan bakduk.
- Dela degen i 6 lika stora delar, kavla ut så tunt du kan, gärna med rismjöl under tunnbrödet så de blir riktigt tunna. Lägg i stekpannan på högsta värme och grädda en i taget, det gäller att vara snabb. De ska precis börja få lite färg på undersidan när de är klara. Lägg bröden då mellan två kökshanddukar att kallna, annars torkar de och spricker.
3.2.1215