Vild Chili Con Carne
Author: SandT
Serves: 4
Chili Con Carne på viltfärs i härlig kombo med asiatiska smaker.
Ingredients
- 600 g älgfärs
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st röd chili
- 1 st röd paprika
- 2 tsk spiskummin
- 1 msk chiliflakes/pulver
- 2 burkar konserverade körsbärstomater
- 3 dl vatten
- 1 msk lantbuljong
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 msk timjan
- 1 st burk kidneybönor
- 1 burk stora vita bönor
- Till servering: 2 st salladslökar 1⁄2 kruka färsk koriander och 1 st lime.
Instructions
- Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Kärna ur och tärna paprikan. Stek färsen, rör om hela tiden så att den delar sig. Tillsätt lök, vitlök, paprika och hälften av chilin. Fräs i ca tre minuter. Krydda med spiskummin, chiliflakes/pulver, salt och peppar.
- Tillsätt tomat, vatten, lantbuljong, vinäger och timjan. Salta och peppra.
- Låt puttra under lock i ca. 20 minuter. Skölj bönorna och häll dem i grytan.
- Låt koka i några minuter, servera med resten av chilin, stimlad salladslök, koriander och lime.
3.2.1215