Trendiga och superhärliga chiafröet som vi influerats av från andra länder är en fantastisk produkt att göra pudding eller ha i bakverk. Detta är ett fantastiskt frö att smörja tarmarna med!
En tesked chiafrön har lika mycket fibrer som en skål havregryn. På grund av dess lösliga fibrer främjar fröet matsmältningen.
Chiafrön är också rikt på kalcium och omega-3. Det är dessutom en mycket bra källa till både protein och järn, samt innehåller aminosyror som hjälper kroppen bygga muskler. Kanske är det inte så märkligt att allt fler får upp ögonen för denna superfood.
Ni som följer diverse kändisar och andra hälsogurus på ex. instagram har säkert sett att många äter chiapudding till frukost.
Hur gör man då chiapudding?
Recept; Äpple, kokos och kanelchia
400 ml ekologisk kokosmjölk
8-9 msk chiafrön
2 st äpplen
3 tsk kanel
1/2 tsk vaniljpulver
Skär äpplen i bitar, lägg bitarna i en mixer tillsammans med kokosmjölk, kanel och vaniljpulver – Mixa väl!
Häll upp i portionsskålar. 4 portioner till frukost och 8 portioner som mellanmål/fika brukar vara lagom.
Blanda ner chiafrön i blandningen av äpple, kokos och kanelchia. Se till att alla chiafrön blötläggs för att de ska kunna svälla och groddas.
Låt stå i kylskåpet i minst 30 minuter. Chiapuddingen står sig i kylen i några dagar.
Ta hand om dig!
/SandT