Pumpasoppa

Detta recept är enkelt!
Ingredients
  • 1 kg pumpakött
  • 5 dl vatten
  • 5 dl havremjölk/havregrädde
  • 1-2 msk lantbuljong
  • 25 g smör
  • Salt
  • Persilja
Instructions
  1. Kärna ur, skala och dela pumpan i bitar
  2. Pumpaköttet skall sjuda i vattnet i ca 30 minuter
  3. Sila av och spara vattnet
  4. Mixa pumpan med mjölken
  5. Krydda soppan och späd ut med mer vatten om det behövs
  6. Koka upp soppan och vispa ner smöret
  7. Strö över persilja vid servering
Notes

Denna enkla soppa är god att servera som förrätt, till buffén eller som varmrätt med exempelvis kyckling eller bacon

 

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt