Pumpamos med Fläskfilé

Pumpamos med fläskfilé

Cuisine: 200 grader
Author: Mallas mat, mallasmat.blogspot.se
Serves: 4
När det är höst ute, då är det mysigt med mat som värmer, soppor, grytor och rotfrukter. Här kommer ett pumpamos på butternutpumpa, vilken är den jag tycker är godast. Och pumpamos var inte så tokigt faktiskt, lite goda kantareller till det här hade funkat alldeles utmärkt.
Ingredients
  • 1 st butternutpumpa
  • 50 g smör (mjölkfritt)
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1/2 dl havregrädde
  • 2 msk kalvfond (glutenfri)
  • 1 tsk socker
  • 2 dl vatten
  • 2 msk maizena (mörk)
  • 500-600 g fläskfilé
  • salt & peppar
Instructions
  1. Pumpamos:
  2. Skär bort skalet från pumpan och dela den i mindre bitar, koka den i saltat vatten. När pumpan är mjuk stöt den med en potatisstöt, blanda i smör, grädde och kryddor och vispa upp men en elvisp.
  3. Fläskfilé:
  4. Skär lite tjockare bitar, salta, peppra och bryn köttet på alla sidor.
  5. När du har brynt köttet runt om på alla sidor, ta vara på stekskyn till såsen, låt köttet gå färdigt i ugnen på 200 grader i ca 15-20 min.
  6. Sky:
  7. Koka ihop skyn från köttet, häll på vatten, kalvfond och kryddor, låt allt koka ihop för att sedan redas av med maizena.
  8. Toppa med timjan som garnering och smakhöjare.
Notes

Servera förslagsvis med lättkokt grön sparris och broccoli och gärna med färska kantareller.

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt