Tomatpaj
Cuisine: 200 grader
Author: Mallas Mat, mallasmat.blogspot.se
Serves: 4
När jag äter havskräftor så tycker jag det är gott med en paj till, även om jag gärna äter dom som dom är eller med lite citron och aioli till så gillar min andra hälft lite mer mättande mat till kräftorna. Så här kommer ett recept på en smakrik Tomatpaj, och tänk på att välja en tomat med mycket smak!
Ingredients
- Pajdeg:
- 150 g smör alt mjölkfritt smör
- 3 dl white self raising mjöl
- 1 st ägg
- Fyllning:
- 1 st burk krossade tomater
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk vitvins vinäger
- 1 msk buljongpulver
- 1 tsk socker
- Timjan gärna färsk
- 1 st ask med fina körsbärstomater
- 100 g fetaost
- 1/2 rödlök
- Salt & Peppar
- En klick smör
Instructions
- Börja med pajdegen, blanda ihop mjöl och smör till en jämn deg,
- vispa upp 1 ägg och blanda ner i degen.
- Låt degen vila i kylen ca 30 min.
- Hacka vitlöken, smält en klick smör och tillsätt den hackade vitlöken så att den blir mjuk.
- Häll i tomatkross, vinäger, kryddor och färsk timjan.
- Låt blandningen koka tills det inte är så mycket vätska kvar.
- Dela tomaterna på mitten och skiva löken.
- Sätt på ugnen, 200 grader.
- Fördela pajdegen i en form och förgrädda i 8-10 min.
- Häll i tomatsåsen, lägg i tomater, lök och smula över fetaost.
- Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 20 min, till pajen fått fin färg.
3.2.1275