Lammfärsbiffar med sötpotatisklyftor
Cuisine: 200 grader
Serves: 4
Ingredients
- 500 g lammfärs
- 1 dl kokosmjölk
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk lantbuljong
- 1/2 röd chili
- 1 st lök
- 1 msk timjan
- 1 msk rosmarin
- 3 st stora sötpotatisar
- Salt & peppar
Instructions
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skölj och dela sötpotatisen i klyftor. Olja en ugnsfast form och sätt in potatisen så snart ugnen är tillräckligt varm. Sötpotatisen blir godare om den får gå lite längre i ugnen, ca 40 minuter.
- Hacka vitlök, chili och lök, fräs dem sedan en stund tills de blir mjuka.
- Blanda i vitlök, chili, lök, örter och kokosmjölk i lammfärsen.
- Gör lagom stora biffar och fräs dem på hög värme så att de får en fin yta och färg.
- Sätt sedan in lammfärsbiffarna i ugnen och låt dem gå klart tillsammans med sötpotatisen.
Notes
Servera gärna med en enkel sallad och gröna oliver.
3.1.03