Enkel thaigryta
Serves: 6
Ett tips till denna gryta är att ta lite vad du har hemma. Det viktiga är basen: Ingefära, vitlök, chili och lök samt kokosmjölk.
Ingredients
- ca 600 g kycklingfilé
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 st gul lök
- 2 st mörötter
- 1 st röd paprika
- 1/2 st röd chili
- 10 st färska champinjoner
- 1 st palsternacka
- 1 st burk med körsbärstomater
- Färsk ingefära
- 2 st burkar kokosmjölk
- 3 tsk lantbuljong
- Salt & peppar
Instructions
- Skala och hacka lök, vitlök och ingefära.
- Dela kycklingfiléerna i mindre bitar.
- Fräs lök, vitlök och ingefära i olja på hög värme, tillsätt kycklingfilén och fräs tills kycklingen fått lite färg. Krydda med lantbuljong, lite salt och peppar.
- Skala och dela morötter och palsternacka i lagom bitar, tillsätt i grytan.
- Häll på kokosmjölken och låt sjuda i 5 minuter.
- Tillsätt paprika och delade champinjoner. Låt sjuda i ytterligare 5 minuter.
- Dela tomaterna och tillsätt dem i grytan en liten stund innan servering.
Notes
Servera gärna med ris och böngroddar.
3.1.03