Jag är med familjen på en efterlängtad resa till våra vänner i Bangkok!
Vi beställde specialmat via flygbolaget vi flög med, Thai Airways, och de lyckades med glutenfritt men inte med både gluten och mjölkfritt vilket inte var till någon nytta för oss. Personalen ombord förstod inte vad vi pratade om när vi försökte förklara att vår dotter har mjölkproteinallergi och blir väldigt sjuk då hon får i sig komjölksprodukter. Vad ska man säga? Inte högst på listan direkt.
I kväll var vi på en liten restaurang som var ett hål i väggen, precis intill en väg där hundar springer runt och tigger och det hänger gamla dammiga ”julpyntssaker” lite överallt. Vi beställde in sju olika rätter: Chicken cashew, Papayasallad, Sundried beef, Wingbean sallad, Tuna sallad, Fried rice och Chicken green curry. Förväntningarna var inte så högt ställda men vi blev serverade något av det bästa i thaimatsväg jag någonsin ätit!
Min favorit av dessa sju var Wingbean salladen och Chicken cashew var den bästa jag ätit, allt smakade fantastiskt gott och det var sådär lagom starkt att svetten lackade i pannan, inte bara av värmen.
Vilken lycka det är att vara i ett land där man inte ens behöver oroa sig över att få i sig gluten eller mjölk av misstag!
Wingbean sallad
Fried rice i bakgrunden och Chicken green curry