Köttgryta med valnötter
Author: Ewa Nilsson
Serves: 4
Höstig gryta med smaker av äpplen, valnötter och rött vin.
Ingredients
- 500 g grytbitar av vilt eller nöt
- 1 st gul lök
- 1 msk smör
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 1/2 dl rödvin
- 2 tsk soja (kolla så den är glutenfri)
- 1 msk maizena
- 2 1/2 dl havregrädde
- 2 st äpplen
- 1/2 dl valnötter
- 2 msk hackad persilja
Instructions
- Skala och hacka löken.
- Bryn köttet och fräs löken i smör i en stekpanna.
- Lägg över efterhand i en gryta.
- Tillsätt salt, peppar, rödvin och soja.
- Låt grytan koka i ca 1 1/2 h.
- Häll i grädden och tillsätt maizena vid behov.
- Kärna ur äpplen och dela i bita.
- Halvera nötterna och häll äpplen och nötter i grytan.
- Koka ytterligare i 5 min.
- Strö över hackad persilja och servera med ex. råris eller kokt potatis.
3.1.09