Lammfärsbullar med fänkål
Serves: 4
Ingredients
- 500 g lammfärs
- 1/2 dl havregrädde
- 1 st ägg
- 1 dl kokosmjölk
- 1 msk lantbuljong
- 1 tsk timjan
- 1 tsk rosmarin
- 1/4 röd chili
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 burk korssade tomater
- 1 dl vitt vin
- 1 fänkål
- 8 st körsbärstomater
- Salt & peppar
Instructions
- Lägg färsen i en bunke, knäck i ägget, häll på havregrädde, lantbuljong, timjan, rosmarin, pressa i en vitlöksklyfta, finhacka och tillsätt chili, salt och peppar. Blanda färsen med alla ingredienser och stek dem, tills de får en fin yta, i en djup stekpanna.
- Blanda krossade tomater, kokosmjölk, pressad vitlök, salt och peppar, häll detta över lammfärsbullarna, låt koka upp och tillsätt sedan vitt vin, salt och peppar. Låt puttra ca. 15 minuter.
- Strimla fänkålen och lägg den i ett durkslag, koka upp 5 dl vatten och häll detta över fänkålen. Lägg upp fänkålen på tallrikarna och lägg sedan upp lammfärsbullarna.
Notes
Servera med körsbärstomater, grönsallad och gärna lite färska örter.
3.1.09