Vi på SandT experimenterar en hel del i köket, ibland blir man glad och ibland blir man mindre glad. I går gjorde jag och min dotter ett försök till att göra en saffranslänga utan gluten, mjölk och jäst (vi använde dock smör). Degen blev okej, den gigantiska kransen såg väldigt fin ut i ugnen men den blev lite för kompakt, lite för smulig och ja…. inte alls som vi hade önskat. Sådär kan jag uppleva att det är titt som tätt, men vi fortsätter experimentera och vi tänker inte ge oss. Framöver kommer vi förhoppningsvis knyta band med duktiga bagare och kockar för att nå ännu bättre resultat. Att baka är ju rena kemilektionen och jag mins inte mycket från de lektionerna om jag skall vara helt ärlig.
Häromdagen bakade vi små minipizzor som blev goda. Degen var väldigt enkel att göra och lättarbetad. Vi lade på lite av varje och valde att göra några helt utan ost och några med buffel-, get- och fårost.
Man blir lite extra glad efter ett gluten och komjölksfritt experiment, eller hur!?
Pizzorna passar utmärkt till fredagsmyset eller som snacks vid en bjudning.
Receptet hittar du här!
Varma hälsningar,
Tessan, SandT