Lax med lyxig sallad
Ingredients
- 8 sparrispotatisar
- 2 msk olivolja
- salt och peppar
- 8 ägg
- 1 vitlöksklyfta
- 2 schalottenlökar
- 2 tsk dijonsenap
- 1 dl rapsolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 kruka färsk dragon
- 2 morötter, gärna olika färger
- 65 g färsk spenat
- 2 förp. (ca 300 g) skivad gravad eller rökt lax
Instructions
- Sätt ugnen på 225 grader. Sätt in en plåt.
- Skär potatisen i 2 cm tjocka skivor. Blanda dem med olivoljan, salt och peppar i en bunke. Häll potatisen på den heta plåten. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
- Lägg försiktigt ner äggen i kokande vatten och koka dem i 7 minuter. Spola äggen kalla, skala och dela dem.
- Skala och finhacka vitlök och schalottenlök. Blanda all lök med senap, olja och vinäger. Hacka 1 msk dragon och blanda i dressingen.
- Servera med rotfrukter, ägg och lax och toppa med vinägretten.
Serving size: 8
Notes
#notes#
3.1.03