Kyckling i ugn med kanel & citron
Cuisine: 175
Serves: 4
Ingredients
- Sås att hälla över kycklingen:
- 2 ½ dl vatten
- Saft och zest från ½ citron
- 1 kanelstång
- 2 krm kardemumma
- 3 msk honung
- 1 ½ msk riven färsk ingefära
- 2 msk lantbuljong
- 400 – 500 g kycklingfilé
- 6-8 stora potatisar
- Timjan
- Koriander
- Grön linssallad:
- 1 dl gröna linser
- ca 7 cm purjolök
- Körsbärstomater
- Isbergssallad
- Papaya
- Selleri
- Ruccola
Instructions
- Koka linserna och blanda ingredienserna till såsen, koka upp och låt puttra under tiden som du preparerar de övriga ingredienserna. Rör om då och då.
- Dela kycklingfiléerna på längden.
- Skala och dela potatisarna, på längden, i klyftor. Förkoka gärna potatisen något.
- Fräs kycklingfiléerna så att de får fin färg.
- Blanda kycklingfilé och potatis i en ugnssäker form och sätt in i ugnen på 175 grader i ca. 10 minuter. Häll över såsen och kanelstången över kycklingen, rör runt försiktigt och låt gå i ugnen i ytterligare 10 minuter. Ta ut kycklingen och låt den svalna lite, rör runt något så att såsen gottar in sig ordentligt. Hacka och strö över koriander.
- Servera med en grön linssallad:
- Koka linserna i dubbla mängden vatten i 30 minuter.
- Strimla purjolöken tunt och dela körsbärstomaterna. Skala och kärna ur papayan, dela den i tunna skivor. Dela isbergssallad och selleri.
- Häll av linserna och skölj dem noga under kallt vatten, tillsätt dem i salladen.
- Pressa över den andra halvan av citronen, ringla kallpressad olivolja och vitvinsvinäger över salladen. Blanda.
3.2.1215