Dessa frallor är enkla att slänga ihop, nästan som scones. Receptet är inspirerat från boken Friendly Bread av Karin Moberg och Oscar Målevik. I basreceptet använder man jäst men då vi vill undvika jäst bakar vi med bikarbonat eller bakpulver. Nackdelen då är att brödet spricker lite och blir inte lika fluffigt som då man bakar med jäst.
Boken är helt fantastisk med inspirerande bilder och lättbakade recept.
Därför väljer vi bort jäst.
Candida är en så kallad jästsvamp som ingår i vår normala kroppsflora. Vid kost med mycket kolhydrater/socker och jäst kan den utveckla sig till en elakartad svampart i kroppen. Detta kan innebära problem med kroppen, främst tarm och mage men kan även sprida sig till andra organ. Candidan lever av socker och jäst vilket finns i mängder av dagens produkter och då vi redan har en känslig tarm väljer vi att inte utsätta oss för jäst.
För ingående information kring ämnet klicka på nedan länk:
http://www.zarahssida.se/blog.php?bid=1506&print=1
Receptet hittar du här!
Må så gott!
/SandT