Detta mellanmål går att göra i små portionsformar till fikat eller som ett mellanmål.
En bra proteinkälla med lagom mycket fibrer toppad med blåbär och raw kakao. Försmäktande god och nyttig!
Havre tillhör de vattenlösliga fibrerna (mjuka fibrer) vilka kan motverka inflammation, minska blodfetterna och sägs även minska risken för tarmcancer. Tänk på att köpa den rena havren för att undvika spår av gluten.
Inspirationen och grundrecept fick jag inskickat i dag och var såklart tvungen att testa på en gång, tack Gunilla!
Receptet finns även på receptbanken, du hittar det här.
Ingredienser:
1 dl rent havregryn
1/2 banan
1 st ägg
3-4 msk kokos
1/2 dl havremjölk
Såhär gör du:
Mosa bananen med en gaffel, tillsätt de övriga ingredienserna och blanda väl. Häll upp allt i en form som tål mikrovågsugn. Ställ in i micron på högsta värme i 1 – 2 minuter. Toppa kakan med bär, kokosflakes och raw kakao.
Hoppas det smakar!