Ryggbiff med citronkyssta grönsaker
Serves: 4
Att köra med citron i rotfrukterna ger inte bara en frisk och härlig smak utan doftar även helt ljuvligt!
Ingredients
- 400 – 500 g ryggbiff
- Marinad:
- ½ dl kallpressad olivolja
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk tomatpuré
- 2 msk chilisås
- 2 msk soja
- saft från ½ citron
- 4 krm svartpeppar
- 1 tsk havssalt
- Citronkyssta rotfrukter:
- 3 st morötter
- 1 st sötpotatis
- 2 st potatisar
- 1 st gul lök
- 5-7 st vitlöksklyftor
- ½ citron
- 2 st paprika (valfri färg)
Instructions
- Lägg ryggbiffen i marinad minst en timma innan du skall steka köttet.
- Blanda alla ingredienser till marinaden och rör om. Lägg marinaden och köttet i en plastpåse eller burk och blanda köttet väl med marinaden.
- Skala och dela morötter, sötpotatis och potatis i stora delar. Lägg i hela vitlöksklyftor med skalet på. Sätt in i ugnen, 180 grader, i ca 15 minuter. Dela citronen i små bitar, skölj och dela paprika, tillsätt citron och paprika och låt gå i ugnen i ytterligare ca 15 minuter.
- Stek under tiden köttet ca. 1 minut på vardera sida. Låt köttet gå med en liten stund i ugnen.
- Servera med en grön sallad.
3.2.1215