Chokladmuffins med topping
Ingredients
- 100 g smör
- 2 st ekologiska ägg
- 1 dl rårörsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 4 msk kakao
- 2 dl havremjölk
- 4 dl bovetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- Topping:
- 1 st äggvita
- 1/2 dl florsocker (Sukrin)
- 2 tsk kakao
Instructions
- Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
- Vispa ägg, rårörsocker och vaniljsocker poröst.
- Rör ner smält smör och havremjölk.
- Blanda bovetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
- Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
- Fyll med valfri fyllning, se tips!
- Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och ”torra” inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)
- När jag bakar stora muffins så sätter jag alltid mina formar i en muffinsplåt. Utan plåten så flyter pappersformarna ut och de tappar de lätt formen. Med plåten som stöd för formarna får man höga och fina muffins!
- Gör toppingen undertiden som muffinsen svalnar.
- Vispa äggvitan hård, rör försiktigt ner florsocker och kakao.
- Spritsa över de svalnade muffinsen.
3.1.03