Mintkyssar

Det blir ca. 60 stycken små mintkyssar.
Ingredients
  • 4 dl florsocker (Sukrin)
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk ättiksprit
  • 10 droppar pepparmintsolja
  • 50 g mörk choklad
Instructions
  1. Blanda Sukrin florsocker, vatten och ättikssprit i en tjockbottnad kastrull och koka massan i ca. 10 minuter till 115 grader.
  2. Använder man inte termometer kan man göra trådprovet: Doppa två fingrar i kallt vatten, ta en droppe sockelag mellan fingrarna och för isär dem. Massan ska då tråda sig.
  3. Häll upp sockermassan i en oljad skål. Tillsätt pepparmintsoljan när massan svalnat men ännu inte kallnat. Arbeta med en gaffel tills pepparminten blivit väl inblandad. Sätt sedan skålen över en kastrull med kokhett vatten och rör tills det hela blir tjockt.
  4. Klicka upp massan på smörpapper och låt den stelna. Använd gärna en sprits eller två teskedar.
  5. Smält blockchokladen i vattenbad. För över den smälta blockchokladen i en fryspåse, klipp ett litet hål i påsens ena hörn och spritsa ut små hjärtan (som om du skriver ett V)
  6. Förvara pastillerna torrt i en burk med smörpapper mellan varje lager.

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt