Mintkyssar
Det blir ca. 60 stycken små mintkyssar.
Ingredients
- 4 dl florsocker (Sukrin)
- 1 dl vatten
- 1 tsk ättiksprit
- 10 droppar pepparmintsolja
- 50 g mörk choklad
Instructions
- Blanda Sukrin florsocker, vatten och ättikssprit i en tjockbottnad kastrull och koka massan i ca. 10 minuter till 115 grader.
- Använder man inte termometer kan man göra trådprovet: Doppa två fingrar i kallt vatten, ta en droppe sockelag mellan fingrarna och för isär dem. Massan ska då tråda sig.
- Häll upp sockermassan i en oljad skål. Tillsätt pepparmintsoljan när massan svalnat men ännu inte kallnat. Arbeta med en gaffel tills pepparminten blivit väl inblandad. Sätt sedan skålen över en kastrull med kokhett vatten och rör tills det hela blir tjockt.
- Klicka upp massan på smörpapper och låt den stelna. Använd gärna en sprits eller två teskedar.
- Smält blockchokladen i vattenbad. För över den smälta blockchokladen i en fryspåse, klipp ett litet hål i påsens ena hörn och spritsa ut små hjärtan (som om du skriver ett V)
- Förvara pastillerna torrt i en burk med smörpapper mellan varje lager.
3.1.09