Asiatisk Biffsallad
Author: ”Läsarrecept” Emma Karlsson
Serves: 4
Härligaste smakerna från det Thailändska köket. Fräscht och enkelt!
Ingredients
- 700 g biff (lövbiff eller ryggbiff)
- 300 g sockerärtor
- 1 st rödlök
- 2-3 st röda och
- gula paprikor
- 1 st gurka
- 1 st kruka koriander
- 1 st kruka mynta
- 1 pkt risnudlar
- Sås:
- 6 msk fisksås
- 2 msk pressad lime
- 2 msk vatten
- 3 msk honung
- 1 st hackad chili
- 2 st hackade vitlöksklyftor
Instructions
- Börja med såsen:
- Dela chilin på längden och ta bort fröna. Strimla chilin, hacka vitlöksklyftorna och blanda med fisksås, honung, lime och vatten.
- Skiva biffen i 1–2 cm tunna skivor.
- Stek skivorna lätt i en stekpanna tills de fått fin färg.
- Koka risnudlarna efter anvisning på förpackningen. Häll av dem i ett durkslag och låt dem svalna.
- Skär lök, paprika och gurka, lägg det på ett fat. Skär ner de färska kryddorna, sockerärtorna och blanda med löken, paprikan och gurkan.
- Lägg risnudlarna i småportioner över grönsakerna och lägg sedan över biffen.
- Avsluta med dressingen.
3.2.1215