Quinoasallad med lax och basilikaolja
Author: SandT
Serves: 4
En hälsosam rätt fylld med vitaminer/mineraler och antioxidanter. Perfekt att ha dagen efter som lunchlåda.
Ingredients
- 600 g laxfilé
- 3 dl quinoa
- 1/2 st gurka
- 1 st tomat
- 1 st gul paprika
- 1 st broccolihuvud
- 1/2 st rödlök
- 1 dl bladpersilja
- 1 dl färsk basilika
- 1 dl olivolja
- Zest och saft av 1 st citron
- Salt och peppar
Instructions
- Sätt ugnen på 200 grader. Skölj quinoan i ljummet vatten och koka sedan enligt anvisning. Under tiden quinoan kokar, mixa basilika med olja och tillsätt zest och saft från citronen. Häll blandningen över fisken och sätt in i ugnen i ca 15-20 min. Hacka grönsakerna smått och fräs alltsammans lätt på låg värme i ett par minuter. Blanda med quinoa och servera med laxen. Häll basilikaoljan från laxen över salladen.
3.2.1215