Spaghetti med Köttfärssås
Author: SandT
Serves: 4
En klassiker som aldrig någonsin är fel! Vill du inte använda den stärkelserika pastan så hyvla morot och zucchini istället så har du gjort en rawfoodpasta.
Ingredients
- 500 g nötfärs
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 tsk finhackad färsk chili
- eller chilipeppar
- 3 dl chilisås
- 1 burk krossade tomater,
- 1 msk lantbuljong
- 1 msk torkad oregano
- salt och svartpeppar
- smör och rapsolja
- 500 g glutenfri spaghetti
- Peccorino ost, riven
Instructions
- Skala och hacka den gula löken. Skala vitlöken. Hacka chili fint. Fräs lök, vitlök och chili i en het panna. Tillsätt köttfärsen. När färsen blivit grå och grynig slå i chilisås och krossade tomater och ev. lite vatten. Krydda med buljong och oregano. Låt köttfärssåsen sjuda sakta utan lock i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Koka pasta i rikligt med vatten. Servera den nykokt med köttfärssås, färskriven peccorino-ost och en blandsallad.
3.2.1215