Pavlova

Cuisine: 225
Serves: 8
Ingredients
  • 4 äggvitor
  • 1/2 krm salt
  • 2 dl rårörsocker
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk maizena
  • Rivet skal från 1 st citron
  • bakplåtspapper
  • Garnering
  • 2 dl havrevisp
  • 500 g jordgubbar
Instructions
  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Vispa äggvitor och salt till hårt skum. Mortla sockret lite lätt. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa tills smeten är hård. Rör sedan i vaniljsocker, maizena och vinäger.
  3. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Bred ut smeten till en rund stor tårta på bakplåtspappret. Gör en liten fördjupning i mitten för fyllningen.
  4. Sätt in formen i nedre delen av ugnen. Sänk ugnstemeraturen till 125°C. Grädda ca 1 1/2 h. Stäng av värmen och låt plåten stå kvar tills ugnen svalnat.
  5. Låt botten svalna. Lossa försiktigt från bakplåtspappret och lätt marängen på ett stort fat. .
  6. Vispa grädden. Skölj och snoppa jordgubbarna och skiva dem eventuellt.
  7. Garnera tårtan med grädde, jordgubbar och gärna lite citronmeliss och rivet limeskal.

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt