Fragilité – tårta av mandelmassa

Fragilité – tårta av mandelmassa

Author: SandT
Serves: 10 bitar
Den här kändes både lyxig och enkel på samma gång. Men framförallt för er som gillar choklad och sött.
Ingredients
  • Bottnar:
  • 190 g mandelmassa
  • 0,5 dl mandelmjölk
  • 6 st äggvitor
  • 2,5 dl råsocker
  • 3 msk mandelspån
  • Smörkräm:
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 5 msk raw cacao
  • 1 dl florsocker
  • 1 st ägg
  • Garnering:
  • Skivade jordgubbar
Instructions
  1. Bottnar: Riv mandelmassan och blanda med mandelmjölken. Vispa äggvitor och socker till ett fast skum och blanda ihop med mandelmassesmeten. Spritsa eller bred ut smeten till 3 runda bottnar, cirka 20 centimeter i diameter, på bakplåtspappersklädda plåtar.
  2. Strö mandelspån på en av bottnarna som ska bli toppen på tårtan. Grädda bottnarna i mitten av ugnen på 175 grader, cirka 10 minuter.
  3. Smörkräm: Se till så att alla ingredienserna till smörkrämen är rumstempererade och vispa dem till en lätt och luftig kräm.
  4. Fördela smörkrämen på två av bottnarna och lägg den med mandelspån ovanpå.
  5. Dekorera med jordgubbar.

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt