Vi bakar vidare, jag och min bagaridol Oscar Målevik!
Mandelkaka med chokladmousse är kakan vi bakar men mandelbotten passar även med ett mörkt chokladtäcke över eller toppad med ett marängtäcke och dekoreras som en tårta med färska bär och citronmeliss. Mandelkakan är god som den är men också perfekt som tårtbotten.
Oscar vispar omsorgsfullt äggen med rårörsockret, han sveper enkelt ur smeten ur bunken och häller den i formarna som jag smort med kokosolja.
Vi dekorerar en av tårtorna med Sofias goda och hälsosamma chokladmousse och de andra två åker in i frysen, en av dem tinade jag på 100 grader med ett marängtäcke över när vi hade middag härom dagen.
Receptet på mandelkakan hittar du här och ingredienserna har jag lagt som ett kit på shopen och du klickar hem dem här, allt utom kylvarorna som du hittar i din närmsta mataffär.
Vi dekorerade sedan kakan med kokos, citronzest och färska örter.
Önskar dig en fin dag!
/Tessan