Chokladmüsli
Recipe Type: 90 grader
Author: Läsarrecept, Ida Nilsson
Ingredients
- 2 1/2 dl valnötter
- 2 1/2 dl sötmandel
- 1 nypa flingsalt
- 40 g smör
- 1/2 dl flytande honung
- 3 msk kakao
- 1/2 tsk vaniljpulver (eller 2 tsk vaniljsocker)
- 3 msk chiafrön
- 1 dl kokosflingor
Instructions
- Sätt ugnen på 90 grader.
- Smält försiktigt smör och honung i en kastrull. Rör i kakao, vaniljpulver (eller vaniljsocker) och salt tills allt är väl blandat.
- Häll valnötter och mandel i en matberedare och mixa snabbt tills du har lite mindre bitar. Häll i smör- och kakaoblandningen, chiafrön och kokosflingor. Mixa en kort stund tills allt är väl blandat och inga större bitar finns kvar.
- Sprid ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper och fördela så att inga stora klumpar med müsli återstår. Torka müslin i ugnen i ca 4 timmar. Den kommer antagligen fortfarande kännas lite kladdig när du tar ut den ur ugnen, men kommer torka helt när den fått svalna en stund.
- Förvara müslin i en lufttät burk.
3.2.1215