Av någon anledning så förknippar man som gemeneman ofta mys och firanden med något gott att äta. Mat är en stor del av våra liv och många människors passion precis som för oss på SandT, vi älskar god mat och mycket mys.
I dag är det fredag och våra barn frågar efter ”fredagslördagsgodis” så det är vad vi tänkte tipsa om i dag, lite nyttigare godis.
Enkla chokladbiscotti
Receptet hittar du även här.
Du behöver detta:
100 g mörk choklad
100 g mandel
150 g bovetemjöl
50 g mandelmjöl
(Eller 200 g bovetemjöl)
1½ dl raw kakao
1½ dl rårörsocker
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
3-4 st ägg
1 tsk vaniljpulver
Hacka chokladen och mandeln (jag mixade mandeln med stavmixer – täck över bunken med en handduk för det kan stänka en del mandel från stavmixern)
Blanda mjöl, kakao, socker, bakpulver, hackad choklad och salt i en bunke. Blanda väl och tillsätt därefter ägg och vaniljpulver. Mixa snabbt ihop till en deg och tillsätt lite vatten om degen blir för torr.
Forma degen till tre lagom långa rullar, så att de får plats på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i 190 grader i ca 15 minuter. Skär sedan upp rullarna i sneda bitar medan rullarna fortfarande är varma. Låt dem sedan kallna på galler.
Små Bountybollar
1 dl kokosflingor
1/2 dl kokosgrädde
1-2 krm ingefära
1 msk honung
50-100 g mörk choklad
Blanda kokosflingor, kokosgrädde, ingefärspulver och honung, rulla till bollar och sätt in i frysen ca. 1h. Smält mörk choklad och doppa bollarna i chokladen.
Raw Dammsugare
1 dl pecannötter
1/2 dl kokosgrädde
saften från 1/2 citron
1 tsk vaniljpulver
1/2 dl mandelmjöl
Hampafrön
50 g mörk choklad
mixa pecannötter med kokosgrädde, citronsaft och vaniljpulver med en stavmixer. Tillsätt mandelmjölet och forma degen till avlånga små cylindrar och rulla i hampafrön. Ställ i frysen i ca. 30 minuter. Smält chokladen och doppa båda ändarna i den mörka chokladen. Garnera med lite citronzest.
Följande produkter hittar du under fliken baka på www.shop.sandt.nu
Raw kakao
Kokosgrädde
Hampafrön
Mandelmjöl
Bovetemjöl
Mörk choklad
Vaniljpulver
Ingefära
Kokosflingor
Honung
Rårörsocker
Mandel
Bakpulver
Dessa tre varianter är också goda och fina att servera som dessert!
Vi önskar er en helt underbar helg!
/SandT