Mandelbröd
Cuisine: 250 grader
Author: SandT AB
Serves: 8-10 bitar
Krispigt och saftigt bröd som kan varieras med olika topping!
Ingredients
- 2 dl mandelmjöl alt. majsmjöl
- 1/2 dl linfrön
- 1 msk fiberhusk/psylliumfrön
- 3 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 3 dl mandelmjölk
- 3-4 msk kokosolja
- Bär och sesamfrön till topping.
Instructions
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål. Häll därefter i kokosoljan och mjölken, blanda väl och låt stå och dra 5-10 minuter så att fiberhusken binder vätskan. Häll upp i muffinsformar eller i en brödform.
- Toppa ex. med frysta vinbär/lingon, torkade tranbär.
- Grädda i mitten av ugnen i 12-15 min.
3.2.1215